Yoga

Yoga is een bewegingsvorm waarbij het volledige lichaam op een gecontroleerde, diepgaande manier wordt getraind.

Yoga bij Osteopathie Gent

Sinds 19 september 2020 organiseren wij terug wekelijkse Yogalessen op zaterdagvoormiddag.

Yoga is uiterst goed voor lichaam en geest. Yoga kan enerzijds een bewuste workout zijn (Vinyasa) of anderzijds diep helend en meditatief (Yin). Heb je reeds ervaring? Of is yoga helemaal nieuw voor jou? Iedereen is welkom, de houdingen worden aangepast naar ieders kunnen.

De lessen worden gegeven door Leen Vancouillie.

Vinyasa yoga

Zaterdag van 9u45 tot 10u45

Vinyasa yoga is een poweryoga die bestaat uit een dynamische flow van bewegingen/houdingen (asanas) die we synchroniseren met de ademhaling. Het vergt een fikse inspanning. We werken hier ook aan onze core. Toch blijft elke les voor iedereen toegankelijk.

Stretch & restore (yin)

Zaterdag van 11u tot 12u

Dit is een heel rustige vorm van yoga. De poses worden 3 tot 5 minuten aangehouden en worden allemaal zittend of liggend uitgevoerd. We gebruiken blokken, bolsters en riemen om de houdingen te ondersteunen indien nodig. Hier wordt vooral gewerkt op de pezen, gewrichten en dieperliggende spieren. Er wordt diep gestretcht om stress en spanningen uit het lichaam te laten en los te laten. Er volgt een diepe ontspanning.

Praktisch

Alle yogamateriaal is in de studio aanwezig. Kies voor makkelijk zittende kledij waarin je vrij kunt bewegen. Yoga oefen je best op lege maag. Probeer je laatste maaltijd twee uur voordien te nuttigen. Drink na de les voldoende water, zo help je je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. Wees op tijd, voor jezelf en uit respect voor je medeleerlingen. Als je 5 à 10 minuten op voorhand aanwezig bent, is dat ruim voldoende.

Instromen kan altijd, iedereen oefent op zijn niveau. Als je lichamelijke ongemakken of blessures hebt, laat het de docent zeker weten. Er zijn altijd varianten mogelijk!

Prijzen

Een 10-beurtenkaart kost 120 euro en is 1 jaar geldig. Een losse les kost 14 euro.

  • Losse les kost € 14
  • 10 beurtenkaart kost € 120, dan betaal je € 12 per les

We houden bewust het aantal deelnemers in een groep beperkt (maximum 10). Schrijf je voor de les in via de website.

 

Yoga bij Osteopathie Gent

Direct inschrijven?

Klik op de knop om u direct in te schrijven op 1 van de groepslessen, of stuur een e-mail naar info@osteopathiegent.be voor meer informatie!

Facebook
Instagram