Yoga

Yoga is een bewegingsvorm waarbij het volledige lichaam op een gecontroleerde, diepgaande manier wordt getraind.

Yoga bij Osteopathie Gent

In een ongedwongen en ontspannen sfeer leer je asana’s (yogahoudingen), vinyasa’s en ademhalingsoefeningen. De heilzame combinatie van stretchen, gericht belasten en ontspannen, stimuleert de bloeddoorstroming, versterkt de spieren én ondersteunt de genezende capaciteiten van je lichaam.

Het gevoel na een yogasessie spreekt voor zich. Het eerste wat je opvalt is het fysieke effect: je wordt sterker, soepeler, evenwichtiger. Maar snel merk je ook het effect van een ontspannen geest. Je bent weerbaarder, minder snel uit je lood geslagen en ontdekt wie je bent.

Vinyasa yoga

Zaterdag van 9u45 tot 10u45

Vinyasa yoga is een poweryoga die bestaat uit een dynamische flow van bewegingen/houdingen (asanas) die we synchroniseren met de ademhaling. Het vergt een fikse inspanning. We werken hier ook aan onze core. Toch blijft elke les voor iedereen toegankelijk.

Stretch & restore (yin)

Zaterdag van 11u tot 12u

In deze les verkennen we op zachte manier de bewegingsmogelijkheden van ons lichaam. Vaak ontstaat stijfheid door een verkeerde lichaamshouding of als reactie op stress. Vloeiende bewegingen en langer aangehouden asana’s wisselen elkaar af. De houdingen vergroten je lichaamsbewustzijn en maken je soepeler. Kussens, bolsters en dekens ondersteunen, zodat je helemaal tot rust kan komen. Ideaal om het weekend ontspannen in te zetten.

Praktisch

Alle yogamateriaal is in de studio aanwezig. Kies voor makkelijk zittende kledij waarin je vrij kunt bewegen. Yoga oefen je best op lege maag. Probeer je laatste maaltijd twee uur voordien te nuttigen. Drink na de les voldoende water, zo help je je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. Wees op tijd, voor jezelf en uit respect voor je medeleerlingen. Als je 5 à 10 minuten op voorhand aanwezig bent, is dat ruim voldoende.

Instromen kan altijd, iedereen oefent op zijn niveau. Als je lichamelijke ongemakken of blessures hebt, laat het de docent zeker weten. Er zijn altijd varianten mogelijk!

Prijzen

Een 10-beurtenkaart kost 110 euro en is 1 jaar geldig. Een losse les kost 14 euro. Een proefles 10 euro.

  • Losse les kost € 14
  • 5 beurtenkaart kost € 60, dan betaal je € 12 per les
  • 10 beurtenkaartkost € 110, dan betaal je € 11 per les
  • 20 beurtenkaart kost € 200€, dan betaal je 10 per les

We houden bewust het aantal deelnemers in een groep beperkt (maximum 10). Schrijf je voor de les in via de website.

Mocht je vragen hebben aarzel niet contact op te nemen via klareyoga@gmail.com.

Yoga bij Osteopathie Gent

Direct inschrijven?

Klik op de knop om u direct in te schrijven op 1 van de groepslessen, of stuur een e-mail naar info@osteopathiegent.be voor meer informatie!

Facebook
Instagram