Leen Vancouillie

Yoga teacher

Over Leen Vancouillie

Ik heb yoga leren kennen op 26-jarige leeftijd. Bij wijze van try-out, volgde ik een yogales maar ik vond het maar niets. Er zat namelijk geen tempo in, althans zo ervaarde ik het. Het was veel te rustig terwijl ik op dat moment toch een onrustig persoon was. Ik was veel te ongeduldig. Toch was er iets dat me aantrok want een jaartje nadien probeerde ik het nog maar eens. Deze keer kreeg ik er een heel ander gevoel bij. Het beviel me enorm de les voelde veel dynamischer aan. De focus werd namelijk meer gelegd op de ademhaling waardoor ik vanzelf rustiger werd. Vanaf dat moment werd ik gegrepen

Op mijn 28ste maakte ik mijn droomreis naar Bali en vanaf dat moment trad ik volledig in de ban van yoga. Opvallend hierbij was dat ik volledig buiten mijn comfortzone trad. Helemaal alleen in een land zo ver van hier. Het heeft me echter wel geleerd dat het juist buiten die comfortzone is dat de magie gebeurt. Hierdoor groei je als mens en wordt je sterker van binnen.

In Ubud werd ik volledig ondergedompeld in de wereld van Yoga. Omringd door gelukkige en positieve persoonlijkheden en gelijkgestemde zielen, voelde ik me helemaal thuis. Het was een heerlijk gevoel. Ik was gelukkig en dit gevoel nam ik mee naar huis door me dagelijks meer en meer te verdiepen in de filosofie van Yoga. Vanaf dan wist ik het: dit is wat ik wil doen met mijn verdere leven. Wat ik ervaren heb door yoga te beoefenen wil ik met anderen delen: het vinden van de innerlijke rust.

Door deze innerlijke rust, bekijk ik alles veel positiever en bewuster. Dankbaar voor de kleinste dingen in het leven. Ik heb leren aanvaarden en bovenal heb ik mezelf leren aanvaarden zoals ik ben. Dat geeft mij het ultieme geluk. Tevreden en gelukkig zijn met jezelf. Yoga is voor mij een levenswijze geworden en betekent nu veel meer dan bewegingsoefeningen uitvoeren op een mat. Ik ben heel dankbaar dat ik yoga heb ontdekt.

Opleidingen
  • 200 hour Teacher Ashtanga Vinyasa Inversion Based, Radhika Yoga (Bali)
  • 300 hour Teacher Ashtanga Vinyasa, Janet Stone (California, USA)
  • Verschillende bijscholingen en workshops, waaronder Adell Bridges, Kerri Verna, etc.
Julie Mortier

Volg een groepsles yoga bij Leen!

Wilt u een groepsles Yoga volgen bij Leen Vancouillie? Gebruik dan onderstaande knop om meteen uw deelname aan een yogales vast te leggen!

Facebook
Instagram