Tim Snoeck

Kinesist

Over Tim Snoeck

In 2008 start ik mijn carrière als (sport)kinesitherapeut en school ik me bij tot Manueel Therapeut. Door in het werkveld te staan merkte ik al snel dat niet alles verloopt zoals het wordt aangebracht tijdens de basisopleiding kinesitherapie en er beginnen steeds meer “waaroms” in mijn hoofd te spelen. Waarom werkt dezelfde aanpak niet bij elke patiënt?, Waarom is de pijn ontstaan terwijl geen duidelijk ontstaansmechanisme aan de basis ligt?, …  Bijgevolg begint de zoektocht naar bijscholingen, leer ik het lichaam op een andere manier kennen en vallen steeds meer puzzelstukjes in elkaar.

Het is voor mij essentieel om het lichaam in zijn totaliteit te bekijken en de compensatiemechanismen op te sporen. Iedere patiënt krijgt zo een therapie op maat.

Mijn visie om succes te hebben op langere termijn: “De pijnzone is niet de probleemzone. Het is wel de zone die het slachtoffer is van het veranderd functioneren van een zone op afstand”. Iets om over na te denken…

Om mijn doel te bereiken hanteer ik technieken uit de Manuele Therapie, de Myofasciale Therapie en dry needling.

Ideaal voor onder andere:

  • Rug- en nekklachten, hoofdpijn
  • Spier- en peesproblematiek
  • Steeds terugkerende of reeds lang bestaande klachten

Bijkomende specialisaties:

  • Kaakproblematiek (temporomandibulaire dysfuncties)
  • Dry needling bij bekkenbodemproblematiek

Voor meer info: www.praktijkvry.be

Julie Mortier

Neem contact op met Tim!

Hebt u klachten waarvoor u de hulp van Tim Snoeck wil inschakelen? Gebruik dan onderstaande knop om meteen een afspraak in te boeken of bel zijn persoonlijk nummer 0474 95 69 48.

Facebook
Instagram