Voedingsadvies en gezondheidscoaching

We leven in een stressvolle en prestatiegerichte maatschappij. Alles moet vlugger en efficiënter gebeuren. Er is teveel te doen en te weinig tijd. De combinatie werk-gezin, de kinderen, de hobby’s, de sociale verplichtingen vergen veel energie en inzet. Problemen in het gezin, met onze partner, in de familie, op het werk of gezondheidsproblemen kunnen het resultaat zijn.

Voor veel mensen is dit de reden voor allerlei (psychosomatische) klachten. Deze klachten zijn zeer uiteenlopend, maar zijn een grote hinder voor het normaal functioneren.

We lopen oververmoeid, maar slapen niet goed. We hebben hoofdpijn en allerlei fysische klachten met pijnlijke spieren, … Ons humeur en onze emoties zijn niet meer optimaal, …

Als health coach begeleid ik je om te kijken hoe jij uit die neerwaartse spiraal kunt geraken. Dit houdt in dat we een volledig beeld van jouw gezondheid en functioneren bekijken en van daaruit een persoonlijk traject opzetten. We kijken naar verschillende gebieden in je leven. Je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid wordt in kaart gebracht. Ik help je te herbronnen en een gezonde geest in een gezond lichaam te herstellen.

 

Meest voorkomende klachten

Chronische vermoeidheid en burn-out
Chronische vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Het ontrafelen van de multifactoriële oorzaken en het begeleiden naar een optimale gezondheid is één van mijn stokpaardjes!
Chronische stress en stress-gerelateerde aandoeningen
Eén van de gevolgen van chronische stress is vermoeidheid, bijnieruitputting, wanhoop, depressie en “vast zitten”. Door ondersteuning op lichamelijk en emotioneel vlak, kan de vicieuze cirkel verbroken worden.
Chronische ontstekingen in het lichaam, artritis en artrose
Bij chronische ontstekingen, ontsteking en slijtage van de gewrichten wordt er gekeken naar de mogelijke oorzaken en wordt de verzuring van het lichaam aangepakt. Deze klachten worden aangepakt door aanpassen van leefstijl, voeding, beweging en natuurlijke ontstekingsremmende middelen.
Chronische lage rugpijn
Bij chronische lage rugpijn spelen altijd verschillende factoren een rol. Chronische stress en darmproblemen kunnen een mogelijke oorzaak zijn.
Hormonale stoornissen, vruchtbaarheid en menopauze
Steeds meer mensen krijgen hormonale klachten en ziekten, zelfs op jonge leeftijd. Door te letten op voeding, leefstijl en milieu kunnen we de klachten verminderen.
Spijsverteringsproblemen
Chronische stress of voedselintoleranties kunnen een oorzaak zijn. Het kan ook een gevolg zijn van galproblemen. De gal, geproduceerd in de lever, is verantwoordelijk voor het emulgeren van de vetten die je eet. Bij een tekort ontstaan spijsverteringsproblemen, zoals misselijkheid na eten van vetrijke maaltijd, lichtgekleurde ontlasting, opgeblazen en borrelende buik. Ook de lever speelt een belangrijke rol. Slechte ontgifting, gevoeligheid voor koffie, alcohol en vetrijke voeding, vermoeidheid, bijwerkingen van medicijnen, migraine,… kunnen allemaal als oorzaak een slechte leverfunctie hebben. Voeding, lever ondersteunende stoffen kunnen helpen ontgiften .
Maagklachten
Maagklachten en reflux kunnen veroorzaakt worden door een teveel aan maagzuur of door te weinig maagzuur. Door chronische stress kan de productie van maagzuur afnemen. Door het langdurig gebruik van maagzuurremmers kunnen mineraal- en vitaminetekorten ontstaan. Langdurige reflux kan de slokdarm aantasten. Door het opzoeken van voedselintoleranties, aanpassen van de voeding en innemen van bepaalde voedingssupplementen kan dit verholpen of verzacht worden.
Darmklachten en spastisch colon
70% van alle chronische aandoeningen beginnen in de darm. Een opgeblazen gevoel, diarree of obstipatie, slijm bij ontlasting, darmpijn, enz. zijn mogelijke symptomen.

Ook mensen die moeilijk kunnen afvallen hebben vaak darmproblemen. Evenals problemen met de immuniteit zoals frequente verkoudheden, sinusitis, huidaandoeningen, reuma , vermoeidheid kunnen door het herstel van het darmwerking verholpen worden.

Hoogsensitiviteit
Een hooggevoelig persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Zij gaan vaak zo sterk over hun grenzen dat zij op termijn CVS, burn-out, depressie, fibromyalgie,… ontwikkelen. Het begint veelal met een verlaagd energieniveau, vermoeidheid.

Ik begeleid hoogsensitieve mensen en we gaan samen op zoek naar jouw eigen kracht, talenten en innerlijke flow.

Meer weten over voedingsadvies of gezondheidscoaching?

Hebt u klachten waarvoor u de hulp van Chabeli Perez wil inschakelen? Gebruik dan onderstaande knop om een afspraak te maken.

Facebook
Instagram