In vreugde en verbondenheid

Kijk eens hoe speels de natuur is. Het water bruist, het licht danst, de vogels kwetteren, de blaadjes dwarrelen en de sterren twinkelen. De hele schepping wil met je spelen. – Michael Joseph

Inhoud van de workshop

Spelenderwijs kennis maken met yoga voor ouders en hun kinderen. Kinderyoga bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Een kinderyoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten.

Holistische kinderyoga gaat uit van het ‘helend spelen met kinderyoga’. Elk kind is van nature heel. Door omstandigheden of gebeurtenissen kan het echter zijn dat dit ‘heel-zijn’ niet meer wordt ervaren. Vaak is er sprake van een zekere verdeeldheid die verankerd is geraakt in het hart-breinsysteem.

Het kind wordt met Holistische Kinderyoga in zijn totaliteit benaderd en wordt bevestigd in zijn ‘natuurlijk helende spel’ waarin plezier voorop staat. Een holistische werkwijze bevordert bewustwording en het zelfherstellend vermogen bij kinderen. In dit spel kan een eventuele verdeeldheid worden opgeheven. Er komt in deze tijd veel op kinderen af, waardoor het van belang is om kinderen handvatten aan te bieden om te filteren en bij zichzelf te blijven. Holistische kinderyoga kan hierin regulerend werken en kinderen ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Kinderyoga bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Een kinderyoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Kindgerichte (o.a. dier-)yogahoudingen worden thematisch aangevuld met liedjes, versjes, sprookjes en verhalen die aansluiten bij de belangstelling en beleving van kinderen. Zij worden zich door yoga- oefeningen op speelse wijze bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het ‘voelen’ neemt daarbij een centrale rol in. Vanuit een veilige, niet-competitieve sfeer, kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf accepteren zoals ze zijn.

Praktisch

Wie: kinderen van 5 tot 12 jaar. Begeleid door een ouder, grootouder of familielid

Prijs: kennismakingsprijs van €25 per koppel

Waar: Gordunakaai 14, 9000 Gent

Wanneer: 2 juli 2016 van 11 tot 13 uur

Teacher

Deze sessie wordt gegeven door Myriam Calleeuw, een ervaren yoga-teacher. Ze is gespecialiseerd in Ouder-Kind-yoga.

61479_257667864408227_655541818_n

Facebook
Instagram